- 2019-07-06 01:00:00
- សុខភាព
មុនផឹកស្រា គួរញ៉ាំអាហារ ៦ ប្រភេទនេះសិន បើមិនចង់ពិបាកខ្លួន ឬឆាប់ស្រវឹង
- 2019-07-06 01:00:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
មុនផឹកស្រា គួរញ៉ាំអាហារ ៦ ប្រភេទនេះសិន បើមិនចង់ពិបាកខ្លួន ឬឆាប់ស្រវឹង
ចន្លោះមិនឃើញ
មនុស្សមួយចំនួនអាចមានអាការៈវិលមុខ ខ្លះចង់ក្អួត ធីងធោងមិនសូវស្វាង ដោយសារតែផឹកស្រាពេលពោះទទេរ។ ម្យ៉ាងការទទួលទានជាតិស្រវឹងពេលគ្មានអាហារចូលពោះសោះ អាចធ្វើឲ្យអ្នកឆាប់ស្រវឹងខ្លាំង ហើយបង្កជាគ្រោះថ្នាក់ធំនាពេលអនាគតទៀតផង។ ដូចនេះអ្នកគួរបំប៉នអាហារសម្រន់ខ្លះ ហើយទាំងនេះជាប្រភេទអាហារទាំង ៦ ដែលល្អបំផុតសម្រាប់ញ៉ាំមុនពេលផឹកស្រា។
១. ស៊ុត
ស៊ុតមាន់ ឬស៊ុតទាគឺជាអាហារដែលមានប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ ជួយបង្អាក់ការស្រូបយកជាតិអាល់កុល និងកាត់បន្ថយភាពគ្រោះថ្នាក់នៃអាល់កុល។
២. ផ្លែចេក
ផ្លែចេកមិនត្រឹមតែស្រួលរក តម្លៃសមរម្យនោះទេ តែក៏មានគុណប្រយោជន៍ខ្ពស់ទៀត។ ផ្លែចេក គឺជាអាហារសម្រន់ល្អឥតខ្ចោះដែលជួយកាត់បន្ថយការស្រូបជាតិអាល់កុលក្នុងចរន្តឈាម។ លើសពីនេះទៅទៀត ចេកមានប៉ូតាស្យូមខ្ពស់ដែលអាចជួយរារាំងអតុល្យភាពអេឡិចត្រូលីត។ ហើយក្នុងផ្លែចេកមួយផ្លែមានជាតិទឹកដល់ទៅ ៧៥% ដូចនេះចេកអាចរក្សាជាតិទឹកក្នុងខ្លួនអ្នកដល់ទៅ ១០%។
៣. ត្រីសាម៉ុន
ប្រភេទត្រីសាម៉ុនថ្វីត្បិតតែថ្លៃបន្តិច ប៉ុន្តែមានគុណប្រយោជន៍ច្រើនដល់សុខភាព។ ត្រីសាម៉ុន មានជាតិអាស៊ីដខ្លាញ់អូមេហ្គា៣ ដែលអាចកាត់បន្ថយផលប៉ះពាល់មួយចំនួននៃជាតិអាល់កុល និងការរលាកក្នុងខួរក្បាលដែលបណ្ដាលមកពីការផឹកស្រាច្រើន។
៤. ផ្លែប៊័រី
ប្រភេទផ្លែប៊័រី ដូចជាផ្លែស្រ្តប៊េរី ឬ ប្លូប៊េរី មានសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗជាច្រើន ដូចជាជាតិកាកសសៃ (fiber) ម៉ង់ហ្គាណែស (manganese) វីតាមីន C និង K ជាដើម។ ប្រភេទផ្លែឈើនេះសម្បូរទៅដោយជាតិទឹកជួយឲ្យមានសំណើមក្នុងខ្លួន។ ម៉្យាងទៀត ប៊័រីមានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងមានប្រសិទ្ធភាពបង្កើន អង់ស៊ីអុកស៊ីដង់ ជាច្រើនក្នុងថ្លើម។
៥. ក្រូចថ្លុង
ក្រូចថ្លុង មានសារធាតុការពារការខូចខាតថ្លើម និងជួយបង្កើនកម្រិតនៃអង់ស៊ីមជាច្រើនដែលពាក់ព័ន្ធទៅ នឹងមុខងារថ្លើម និងការបន្សាបជាតិពុល។
៦. ផ្លែប៊័រ
ផ្លែប៊័រ ជាអាហារដែលល្អបំផុតក្នុងការទទួលទានមុនពេលញ៉ាំស្រា ព្រោះវាផ្ទុកដោយជាតិខ្លាញ់ដែលជាតិខ្លាញ់ត្រូវចំណាយពេលយូរដើម្បីរំលាយច្រើនជាងប្រូតេអ៊ីន ឬ ជាតិអាល់កុលដែលអាចជួយពន្យឺតការស្រូបយកជាតិអាល់កុលទៅក្នុងចរន្តឈាម៕