- 2020-12-30 07:33:25
- សុខភាព
ហាមដាច់ខាត ដាក់ក្លាស្សេអាហារបន្លែផ្លែឈើទាំង ៦មុខនេះ ក្នុងទូរទឹកកក
- 2020-12-30 07:33:25
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ហាមដាច់ខាត ដាក់ក្លាស្សេអាហារបន្លែផ្លែឈើទាំង ៦មុខនេះ ក្នុងទូរទឹកកក
ចន្លោះមិនឃើញ
គុណភាពរបស់អាហារមួយចំនួនពិតជាអាចរក្សាបានយូរជាងមុនមែន ប្រសិនបើអ្នកទុកវាក្នុងទូរទឹកកកដែលមានសីតុណ្ហភាពមួយសមរម្យ។ ប៉ុន្តែក៏មិនប្រាកដថាអាហារទាំងអស់សុទ្ធតែអាចដាក់បានដែរ តួយ៉ាងដូចជាអាហារទាំង ៦ មុខខាងក្រោមនេះដែលអ្នកគួរតែជៀសវាងឱ្យបានដាច់ខាត៖
១. ផ្លែប៉េងប៉ោះ៖ ប៉េងប៉ោះនឹងត្រូវបាត់បង់សារជាតិវីតាមីននៅពេលអ្នកដាក់វាក្នុងទូរទឹកកក ហើយក៏ងាយស្វិតនិងបាត់បង់រសជាតិទៅជាជូរផងដែរ។
២. ផ្លែត្រប់៖ វាក៏ដូចជាផ្លែប៉េងប៉ោះដែរ ពោលគឺមិនអាចស្ថិតក្នុងសីតុណ្ហភាពត្រជាក់ពេកបានទេ។ ម្យ៉ាងទៀតបើចង់ឱ្យវានៅស្រស់បានយូរ ត្រូវដាក់វាឱ្យដាច់ដោយឡែកពីបន្លែផ្សេងៗទៀត។
៣. ផ្លែប័រ៖ បើចង់ឱ្យវាឆាប់ទុំលឿន គឺមិនចាំបាច់ដាក់ក្លាស្សេទេ គ្រាន់តែទុកនៅកន្លែងស្ងួតមិនក្តៅមិនត្រជាក់ទៅបានហើយ។
៤. ខ្ទឹមបារាំង៖ បើដាក់ក្នុងទូរទឹកកកវានឹងឆាប់ស្វិត ដូច្នេះដើម្បីឱ្យទុកបានយូរ ខ្ទឹមបារាំងត្រូវដាក់កន្លែងដែលត្រូវខ្យល់។
៥. ដំឡូងបារាំង៖ ដំឡូងបារាំងនឹងបាត់បង់រសជាតិឆ្ងាញ់ ហើយប្រែទៅជាពណ៌ស្រអាប់ខ្មៅប្រសិនអ្នកដាក់វាក្លាស្សេ។
៦. ផ្លែឪឡឹក៖ អ្នកជំនាញបាននិយាយថា ផ្លែឪឡឹកនឹងបាត់បង់ជាតិវីតាមីននៅពេលអ្នកក្លាស្សេវាទាំងមូល ប៉ុន្តែបើសិនអ្នកចង់ញ៉ាំបែបត្រជាក់ៗ អ៊ីចឹងអាចពុះជាចំនិតៗហើយដាក់ក្លាេស្សេដោយមានថង់រុំឱ្យបានជិតល្អ៕
ចុចអាន៖គ្រោះថ្នាក់ដល់ជីវិត ៤ នឹងកើតឡើងពេលអ្នកបរិភោគអាហារសម្បូរជាតិខ្លាញ់ច្រើន