- 2021-09-16 04:10:00
- ជំនឿ
អាហារឆ្ងាញ់ៗចំណាយលុយតិចត្រៀមទុកពេលភ្ជុំបិណ្ឌសម្រាប់ប្រគេនលោក និងទុកញ៉ាំនៅផ្ទះ
- 2021-09-16 04:10:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
អាហារឆ្ងាញ់ៗចំណាយលុយតិចត្រៀមទុកពេលភ្ជុំបិណ្ឌសម្រាប់ប្រគេនលោក និងទុកញ៉ាំនៅផ្ទះ
ចន្លោះមិនឃើញ
ពិធីបុណ្យភ្ជុំបិណ្ឌកាន់តែចូលមកដល់ ប្រជាជនខ្មែររីករាយនឹងនាំចង្ហាន់ទៅប្រគេនព្រះសង្ឃដើម្បីឧទ្ទិសដល់បុព្វការីជនដែលចែកឋានទៅហើយ។ យ៉ាងណាក្តី ដោយសារបរិបទនៃការរស់នៅក្នុងអំលុងពេលការរាលដាលនៃជំងឺកូវីដ ១៩ យើងទាំងអស់គ្នាក៏មិនភ្លេចការការពារខ្លួន និងវិធានការណ៍សុខភាព គឺ ៣កុំ ៣ការពារ ដើម្បីធានាថាសុខសប្បាយទាំងអស់គ្នា។
កញ្ញា សូមណែនាំមុខម្ហូប២មុខងាយស្រួលធ្វើ អាចយកទៅប្រគេនព្រះសង្ឃក៏បាន ទុកខ្លះហូបនៅផ្ទះបាន។
១. សាច់ជ្រូកបំពងស្រួយ ទឹកជ្រលក់ជូរអែម
គ្រឿងផ្សំ
-សាច់ជ្រូកបីជាន់ កន្លះគីឡូ
-ទឹក ១លីត្រ + អំបិល ១កូនស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ខ្ទឹមស ៥កំពឹស + ខ្ទឹមក្រហម ៣មើមតូច
-ទឹកប្រេងខ្យង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេកន្លះ
-ស្ករ ១ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ អំបិល ១ចឹប + ម្រេច
-ម្សៅបំពង ២ស្លាបព្រាបាយ
-ម្សៅពោត ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
[ ទឹកជ្រលក់ជូរអែម ]
-ទឹកស៊ីអ៉ីវ ១កែវតូច + ទឹកខ្មេះ ១កែវតូច
-ស្ករ ១កែវតូច + កន្លះ + អំបិល ១ចឹប
-ទឹកសាប ៤កែវតូច ខ្ទឹមស + ខ្ទឹមក្រហម + ម្ទេស
ចំពោះវីធីធ្វើ សូមទស្សនាវីដេអូខាងក្រោម៖
២. ផ្អកសាកជ្រូកបីជាន់
គ្រឿងផ្សំ
-សាច់ជ្រូកបីជាន់ ១គីឡូ
-អំបិល ៧០ក្រាម (៣ស្លាបព្រាបាយ)
គ្រឿងសម្រាប់ចាវ
-អង្ករលីង ៧០ក្រាម (៥ស្លាបព្រាបាយ)
-រំដេង ១ខាំ
-ស្ករត្នោត ១ខាំកន្លះ (២ស្លាបព្រាបាយ)
ចំពោះវិធីធ្វើ សូមទស្សនាវីដេអូខាងក្រោម៖