• 2020-04-19 02:15:00
  • ព័ត៌មាន

មោះ! រៀនធ្វើ «បាយមាន់ហៃណាំ» និងទឹកជ្រលក់ឆ្ងាញ់ៗ ខ្លួនឯងម្តងមើល៍ ទំនងមិនពិបាកទេ

  • 2020-04-19 02:15:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

អ្នកណាមិនស្គាល់ បាយមាន់ហៃណាំ ឬបាយមាន់ស្ងោរ ដែលជាអាហារពេលព្រឹក ឬពេលថ្ងៃត្រង់ ដ៏ពេញនិយមមួយនៅកម្ពុជា និងប្រទេសជាច្រើនទៀតក្នុងតំបន់អាស៊ី។ មុខម្ហូបមួយនេះ មានដើមកំណើតចេញពី កោះហៃណាន (Hainan) នៅខាងត្បូងប្រទេសចិន ហើយបច្ចុប្បន្នក្លាយជាអាហារប្រចាំតំណាងរបស់ប្រទេសសិង្ហបុរីទៀតផង មិនត្រឹមតែជាអាហារសុខភាពទេ ថែមទាំងមានរសជាតិឆ្ងាញ់ និង ងាយស្រួលធ្វើណាស់។

តោះរៀនធ្វើ បាយមាន់ហៃណាំ ទាំងអស់គ្នា ដូចខាង៖

គ្រឿងផ្សំ

១. សម្រាប់​​មាន់ ស្ងោរ និង ទឹកស៊ុប ៖ មាន់ 1 ក្បាល , ខ្ទឹមស 8-10 គ្រាប់, ខ្ចី កាត់ជាដុំៗ 4-5 ដុំ , អំបិល 1 ស្លាបព្រាបាយ ។

២. សម្រាប់បាយ ៖ អង្ករផ្កាម្លិះ (ស្រូវថ្មី) , ទឹកស៊ុបមាន់ , ខ្ទឹមស (បកសំបក និង ដំ) , ខ្ញី 1 ដុំ , កមាន់ ។

៣. សម្រាប់​ទឹក​ខ្លាញ់​លាប​លើ​សាច់​មាន់ និង បាយ ៖ ស្លឹក​ខ្ទឹម​មួយ​បាច់ ហាន់​ជា​ដុំ​ល្អិត​ៗ , ប្រេង​អូលីវ , អំបិល​រោយ​ៗ​ពី​លើ​បន្តិច

៤. សម្រាប់​ទឹក​ជ្រលក់ ៖ ទឹក​សីអ៉ីវ , ខី្ច ,និង ប្រេងអូលីវ ។

របៀប​ចម្អិន

សម្រាប់មាន់ស្ងោរ និង ទឹកស៊ុប ១. សម្រាប់​មាន់​ស្ងោរ និង ទឹក​ស៊ុប

២. លាង​សម្អាត​មាន់​ជាមួយ​អំបិល ត្រដុស​ស្បែក​វាឲ្យ​ស្អាត ភ្លឺ​រលោង

៣. កាត់​ក ក្បាល និង គ្រឿង​ក្នុង ដាក់​មួយ​ចំណែក

៤. ស្ងោរ​មាន់​រយៈពេល 1 ទៅ 2 នាទី រូច​ស្រង់​វា​មក​លាង​ទឹក ដើម្បី​ឲ្យ​សាច់​មាន់​មាន​សភាព​រលោង​

៥. ជាមួយ​នឹង​ទឹក​ស្ងោរ​មាន់​ដដែល ដាក់​សាច់​មាន់​ដែល​លាង​រួយ​ចូល​វិញ និង​បង់​គ្រឿង​ផ្សំ​ទឹក​ស៊ុប​ខាង​លើ រូច​រំងាស់​វា

៦. រយៈពេល 30 នាទី បន្ទាប់​មក​បិទ​ភ្លើង ដាក់​វា​ចោល​រយៈពេល 30 នាទី​ទៀត ។

សម្រាប់បាយ

១. លាង​អង្ករ

២. ដាំ​វា​ជាមួយ​ទឹក​ស៊ុប​មាន់​ដែល​សល់​ពីមុន ឬ ទឹក​ឆៅ​ធម្មតា

៣. ដាក់​គ្រឿង​ផ្សំ​សម្រាប់​ចម្អិន​បាយ​ចូល រូច​ដាំ​វា​ជា​ការ​ស្រេច

ចង់​បាន​អង្ករ​ផ្កា​ម្លិះ​ប្រណិត ដាំ​ដុះដោយ​ធម្មជាតិ គុណ​ភាព​ល្អ​ឥត​ខ្ចោះ ដឹក​ដល់​ផ្ទះ​របស់​លោក​អ្នក​ ចុច​ត្រង់​នេះ

របៀប​ធ្វើ​ទឹក​ជ្រលក់

១. អ្នក​អាច​ញុំា​វា​ជាមួយ​ទឹក​សីអ៉ីវ ម្ទេស និង​ប្រេង​ល្ង ធម្មតា​ក៏​បាន

២. ជម្រើស​មួយ​ទៀត​គឺ អ្នក​ឈូស​ខ្ញី​ឲ្យ​ម៉ត់ ច្របល់​ជាមួយ​ប្រេង​អូលីវ

៣. បើ​មាន​ទឹក​ត្រី​កោះកុង រឹត​តែ​ប្រសើរ ។

ចំណាំ ៖ ទឹកស៊ុបមាន់ដែលនៅសល់អ្នកគួរតែទុកវាសម្រាប់ចម្អិនជាមួយបាយ ពេលដែលអ្នកចង់ធ្វើវាម្តងទៀត ព្រោះថាការដាំបាយជាមួយទឹកស៊ុបមាន់ នឹងបន្ថែមរស់ជាតិកាន់តែឆ្ងាញ់ជាងការដាំបាយជាមួយទឹកធម្មតា។ អ្នកគ្រាន់តែស្រង់ គ្រឿងផ្សំដែលរំងាស់ហើយចេញ រូចដួសវាទុកដាក់ក្នុងទូរទឹកកក ជាការស្រេច។

សម្រាប់អ្នកដែលមិនមានពេលគ្រប់គ្រាន់ចម្អិន ឬ ខ្វះគ្រឿងគ្រៅដើម្បីចម្អិន តែមើលទៅទំនងចង់ញុំា បាយមានហៃណាំដែរនោះ ក៏អាចចុចកុម្ម៉ង់បានពីហាងល្បីៗនៅភ្នំពេញ តាមអេប Nham24 ដែលមានសេវាដឹកជូនដល់ផ្ទះរហ័ស៕

ចង់ច្បាស់របៀបធ្វើ តោះ! មើលវីដេអូ ៖

ចង់​បាន​អង្ករ​ផ្កា​ម្លិះ​ប្រណិត ដាំ​ដុះដោយ​ធម្មជាតិ គុណ​ភាព​ល្អ​ឥត​ខ្ចោះ ដឹក​ដល់​ផ្ទះ​របស់​លោក​អ្នក​ ចុច​ត្រង់​នេះ

ប្រភព៖ SabayDer ប្រែ​សម្រួល៖ លីដា

មតិយោបល់