- 2020-06-29 11:41:34
- សុខភាព
អាហារ ៤ ប្រភេទនេះ ត្រូវក្លាសេក្នុងទូរទឹកកក ចៀសវាងឆ្លងមេរោគ
- 2020-06-29 11:41:34
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
អាហារ ៤ ប្រភេទនេះ ត្រូវក្លាសេក្នុងទូរទឹកកក ចៀសវាងឆ្លងមេរោគ
ចន្លោះមិនឃើញ
រដ្ឋបាលអាហារ និងថ្នាំអាមេរិក (FDA) បានណែនាំថា ពពួកសាច់ឆៅ ស្រស់ (មាន់ទា សាច់គោ គ្រឿងសមុទ្រ ជាពិសេសសាច់ជ្រូក) និងស៊ុត មិនត្រូវរក្សាទុកនៅខាងក្រៅលើសពី២ម៉ោងនោះទេ បើសិនបើមានសីតុណ្ហភាពលើ៣២អង្សារសេ ព្រោះវានឹងកើតមានមេរោគ ឬបាក់តេរី។
ខាងក្រោមនេះ ជាអាហារ៤ប្រភេទដែលអ្នកត្រូវរក្សាទុកទូរទឹកកកចៀសវាងឆ្លងមេរោគ៖
១. ទឹកដោះគោ
ទឹកដោះគោមិនត្រូវទុកក្រៅទូរទឹកកកលើសពី២ម៉ោងនោះទេ ព្រោះវានឹងកើតមានបាក់តេរីប៉ះពាល់សុខភាពមនុស្ស។
២. ទឹកសណ្ដែកសៀង (Soy Milk)
ទឹកដោះគោសណ្ដែកសៀង មិនចាំបាច់ក្លាសេ មុនពេលបើកនោះទេ។ ប៉ុន្តែ ពេលបើកគម្របហើយ អ្នកត្រូវក្លាសេវា ហើយញ៉ាំក្នុងរយៈពេល ៥ ថ្ងៃ បើមិនអ៊ីចឹង វាក៏នឹងកើតមេរោគ ឬបាក់តេរីដែរ។
៣. សាច់ស្រស់ និងត្រី
ចំណុចនេះ សំខាន់ណាស់ ព្រោះមនុស្សភាគច្រើនយល់ច្រឡំថា សាច់ស្រស់ល្អ ហើយយកមកចម្អិនភ្លាមៗគឺឆ្ងាញ់តែម្ដង។ ប៉ុន្តែ ពពួកសាច់នេះសម្បូរមេរោគណាស់ ជាពិសេសសាច់ជ្រូកតែម្ដង។ ពេលសាច់ទាំងនោះដាក់លក់នៅផ្សារ (មិនមែនផ្សារទំនើប) វាកើតមានមេរោគ បាក់តេរីដ៏ច្រើន ព្រោះតែសីតុណ្ហភាពខាងក្រៅក្ដៅ។
នេះជារយៈពេលល្អសមស្របសម្រាប់ក្លាសេសាច់៖
សាច់មាន់ទា គ្រឿងសមុទ្រ ត្រី៖ ក្លាសេទុករយៈពេល ១ ឬ ២ថ្ងៃ
សាច់គោ ចៀម និងជ្រូក៖ ក្លាសេទុករយៈពេល ៣ ទៅ ៥ ថ្ងៃ
សាច់អាចក្លាសេទុករហូតដល់ទៅរាប់ខែឯណោះ។
៤. ស៊ុត
ដើម្បីការពារការឆ្លងបាក់តេរី Salmonella (ធ្វើឲ្យគ្រុនពោះវៀន ពុលអាហារ) ក្រសួងកសិកម្មអាមេរិកណែនាំឲ្យទុកស៊ុតក្នុងទូរទឹកកកជានិច្ច។ ចំពោះស៊ុតធម្មជាតិ (មិនមែនកសិកម្ម) អ្នកអាចទុកវានៅខាងក្រៅបាន តែយកល្អ គួរទុកក្នុងទូរទឹកកកល្អជាង៕