
- 2025-06-09 03:52:26
- ព័ត៌មាន
មកស្គាល់កន្លែងលក់អាហារ ទាំង ៦ ទីតាំងនេះ ពេលទៅលេងតួគី លែងពិបាករកកន្លែងញុាំហើយ
- 2025-06-09 03:52:26
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
មកស្គាល់កន្លែងលក់អាហារ ទាំង ៦ ទីតាំងនេះ ពេលទៅលេងតួគី លែងពិបាករកកន្លែងញុាំហើយ
ចន្លោះមិនឃើញ
ទីក្រុងអ៊ីស្តង់ប៊ុល ដែលជាទីក្រុងធំបំផុតរបស់ប្រទេសទួរគី និងជាទីក្រុងដែលល្បីខាងភ្ជាប់ទ្វីបអឺរ៉ុប និងអាស៊ី មានភាពល្បីល្បាញខាងផ្នែកអាហារ ជាពិសេសស្ករគ្រាប់ទួរគី (Turkish Delight) ឬហៅថា “ឡុកគុំ” (lokum)។ យោងតាម CNA Luxury កាលពីថ្ងៃទី៣១ ខែឧសភា ឆ្នាំ២០២៥ ទីក្រុងនេះផ្តល់ជូននូវទីតាំងអាហារដ៏អស្ចារ្យចំនួន ៦ កន្លែង ដែលភ្ញៀវទេសចរអាចរីករាយជាមួយស្ករគ្រាប់ទួរគី និងអាហារដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ផ្សេងទៀត។
១. ហាង Haci Bekir
ហាង Haci Bekir ដែលបានបង្កើតឡើងតាំងពីឆ្នាំ១៧៧៧ នៅសង្កាត់ Eminönü គឺជាហាងស្ករគ្រាប់ទួរគីដ៏ចំណាស់បំផុតនៅទួរគី។ លោក Bekir Effendi ស្ថាបនិកហាងនេះ ត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជាអ្នកបង្កើតស្ករគ្រាប់ទួរគីទំនើប ដោយប្រើម្សៅពោត និងស្ករសរ ដែលធ្វើឱ្យស្ករគ្រាប់នេះមានវាយនភាពទន់ និងឆ្ងាញ់។ ស្ករគ្រាប់ក្នុងរសជាតិផ្កាកុលាប និងគ្រាប់ភីស្តាស្យូ គឺជាជម្រើសដ៏ពេញនិយមបំផុត។ ហាងនេះមានទីតាំងនៅ Eminönü, Istiklal Street និង Kadiköy ដែលធ្វើឱ្យភ្ញៀវទេសចរងាយស្រួលទៅទស្សនា។
២. ហាង Hafiz Mustafa 1864
Hafiz Mustafa ដែលបានបើកនៅឆ្នាំ១៨៦៤ គឺជាហាងស្ករគ្រាប់ទួរគីដ៏ល្បីមួយផ្សេងទៀតនៅអ៊ីស្តង់ប៊ុល។ ហាងនេះមានទីតាំងជាច្រើននៅ Taksim, Sirkeci និងសង្កាត់ផ្សេងទៀត ដោយផ្តល់ជូននូវស្ករគ្រាប់ជាច្រើនរសជាតិ ដូចជាផ្កាកុលាប ក្ដាប់ និងផ្លែឈើ។ ហាងនេះប្រើគ្រឿងផ្សំធម្មជាតិ ដូចជាស្ករសរពីស្ករសណ្តែក និងចម្រាញ់ផ្លែឈើ ដើម្បីរក្សាគុណភាព។ វាក៏ជាកន្លែងដ៏ល្អសម្រាប់ភ្ញៀវទេសចរដែលចង់ទិញស្ករគ្រាប់ជាអំណោយ ដោយសារការវេចខ្ចប់ដ៏ស្រស់ស្អាត។
៣. ហាង Cemilzade 1883
Cemilzade ដែលបង្កើតឡើងនៅឆ្នាំ១៨៦៣ គឺជាហាងស្ករគ្រាប់បែបប្រពៃណីដែលល្បីខាងគុណភាពខ្ពស់។ ស្ករគ្រាប់រសជាតិភីស្តាស្យូទ្វេដង និងរសជាតិម៉ាស្ទិក (mastic) គឺជាចំណូលចិត្តរបស់អតិថិជន។ ហាងនេះមានទីតាំងនៅ Kadiköy, Nisantasi និង Etiler ដែលផ្តល់នូវបទពិសោធន៍ស្ករគ្រាប់ដ៏ប្រណិត និងសម្បូរបែប។
៤. ហាង Şekerci Cafer Erol
Şekerci Cafer Erol ដែលបានបើកនៅឆ្នាំ១៨០៧ គឺជាហាងស្ករគ្រាប់បែបបុរាណដែលមានបរិយាកាសដ៏រីករាយ និងសម្បូរទៅដោយការតុបតែងបែបបុណ្យ។ ស្ករគ្រាប់ទួរគីរបស់ហាងនេះមានរសជាតិប្លែកៗ ដូចជាផ្លែឧទុម្ពរ និងគ្រាប់វ៉លណាត់ ដែលធ្វើឱ្យវាក្លាយជាទីតាំងដ៏ពេញនិយមសម្រាប់ភ្ញៀវទេសចរនៅ Kadiköy។
៥. ភោជនីយដ្ឋាន Pandeli
ភោជនីយដ្ឋាន Pandeli ដែលស្ថិតនៅជាន់ទី២ នៃផ្សារគ្រឿងទេស (Spice Bazaar) ក្នុងសង្កាត់ Eminönü គឺជាកន្លែងដ៏ល្អសម្រាប់ភ្លក្សរសជាតិស្ករគ្រាប់ទួរគី និងអាហារទួរគីបែបប្រពៃណី។ ភោជនីយដ្ឋាននេះទទួលបានផ្កាយ Michelin ក្នុងឆ្នាំ២០២៣ និង២០២៤ ដោយផ្តល់ជូននូវស្ករគ្រាប់រសជាតិកូរីយ៉ាន់ឌឺ (coriander) និងផ្កាកុលាប។ ភ្ញៀវអាចរីករាយជាមួយបង្អែមបន្ទាប់ពីអាហារដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ដូចជាសាឡាត់ជាមួយផ្លែទទឹម និងសាច់ចៀមអាំង។
៦. ភោជនីយដ្ឋាន Turk Fatih Tutak
Turk Fatih Tutak គឺជាភោជនីយដ្ឋានដែលទទួលបានផ្កាយ Michelin ពីរនៅអ៊ីស្តង់ប៊ុល ដឹកនាំដោយចុងភៅ Fatih Tutak ដែលល្បីខាងម្ហូបទួរគីបែបទំនើប។ ទោះបីជាភោជនីយដ្ឋាននេះផ្តោតលើមុខម្ហូបបែបប្រពៃណីជាមួយឥទ្ធិពលអន្តរជាតិក៏ដោយ ក៏វាក៏ផ្តល់ជូននូវស្ករគ្រាប់ទួរគីជាបង្អែមផងដែរ។ មុខបង្អែមដូចជា ម៉ូសសូកូឡាតុកកកជាមួយវ៉ានីឡា បានធ្វើឱ្យភោជនីយដ្ឋាននេះក្លាយជាទីតាំងដ៏គួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍សម្រាប់អ្នកស្វែងរកបទពិសោធន៍អាហារប្រណិត។
ស្ករគ្រាប់ទួរគី ដែលផលិតពីម្សៅពោត ស្ករ និងរសជាតិផ្សេងៗ ដូចជាផ្កាកុលាប ផ្លែឈើ ឬគ្រាប់ផ្សេងៗ គឺជាបង្អែមដ៏សំខាន់នៅអ៊ីស្តង់ប៊ុល។ វាមិនត្រឹមតែជាអាហារផ្អែមប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងជានិមិត្តសញ្ញានៃវប្បធម៌ទួរគី ដែលត្រូវបានរីករាយដោយរាជវាំងអូតូម៉ង់តាំងពីសតវត្សទី១៨។ ការទៅទស្សនាទីតាំងទាំងនេះនឹងផ្តល់ឱ្យភ្ញៀវនូវបទពិសោធន៍នៃរសជាតិ និងប្រវត្តិសាស្ត្រដ៏សម្បូរបែបនៃទីក្រុងអ៊ីស្តង់ប៊ុល។