- 2020-12-11 10:00:00
- សុខភាព
អាហារ៥ប្រភេទមិនសក្តិសមទទួលទាន អំឡុងពេលរដូវរងា
- 2020-12-11 10:00:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
អាហារ៥ប្រភេទមិនសក្តិសមទទួលទាន អំឡុងពេលរដូវរងា
ចន្លោះមិនឃើញ
ទាំងនេះ សុទ្ធតែជាក្រុមអាហារដែលគួរចៀសវាង ក្នុងអំឡុងពេលរដូវរងា។
១. ជើងមាន់ និងអាហារសម្បូរអូមេហ្គា-6
អំឡុងពេលអាកាសធាតុចុះត្រជាក់ អ្នកគួរកំណត់របបអាហារដូចជា ជើងមាន់ ស៊ុត ប្រេងល្ង ឬប្រេងបន្លែ ដើម្បីកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺរលាកសន្លាក់ និងជំងឺហឺត។ ព្រោះអាហារសម្បូរអូមេហ្គា-6 អាចរំខានដល់ចរន្តឈាមដែលធ្វើឲ្យឈាមកកបាន។ ហេតុនេះ អ្នកគួរកំណត់មួយថ្ងៃបរិភោគអូមេហ្គា -6 ត្រឹម 6.6 mg បានហើយ។
២. អាហារសមុទ្រ
នៅពេលអ្នកទទួលទានអាហារសមុទ្រដូចជា បង្កង ក្តាម គ្រំ ជាដើម វាធ្វើឲ្យរាងកាយពិបាករក្សាតុល្យភាពកម្តៅ ព្រមទាំងមានបញ្ហាដល់ការរំលាយអាហារ ដែលបណ្តាលឲ្យឈឺក្រពះបានថែមទៀត។ មនុស្សមួយចំនួនយល់ថា ការបរិភោគគ្រឿងសមុទ្រអំឡុងរដូវរងា នឹងផ្តល់សាធាតុចិញ្ចឹមច្រើនដល់ពួកគេ តែផ្ទុយទៅវិញ វានឹងធ្វើឲ្យរាងកាយចុះខ្សោយ កង្វះថាមពល ទៅវិញ។ ហេតុនេះ អ្នកមិនត្រូវទទួលទានគ្រឿងសមុទ្រអំឡុងរដូវរងានេះជំនួសអាហារប្រចាំថ្ងៃឡើយ។
៣. ទឹកដោះគោ
វានឹងធ្វើឲ្យសារធាតុ Sebum secretion កើនឡើងពីក្រពេញ ហើយជះឥទ្ធិពលដល់រាងកាយ។ ហេតុនេះ អ្នកដែលមានបញ្ហាក្អក ឬជំងឺហឺត គួរតែកំណត់ការផឹកទឹកទឹកដោះគោ ដើម្បីចៀសវាងបញ្ហាផ្សេងៗ។
៤. សាច់ក្រហម
ទោះបីជាសាច់ក្រហម ផ្តល់នូវប្រូតេអ៊ីនច្រើនសម្រាប់រាងកាយ ពង្រឹងសាច់ដុំ និងមេតាបូលីសឹមយ៉ាងណាក៏ដោយ តែបើអ្នកបរិភោគសាច់ក្រហមញឹកញាប់ពេក វានឹងរំញោចទឹករំអិលក្នុងបំពង់ក បាន។ ហេតុនេះ អ្នកគួរជ្រើសរើសប្រភេទសាច់ស ដូចជា សាច់មាន់ ឬសាច់ត្រីជាដើម។
៥. ដំណាប់ផ្លែឈើ
ទម្រាំក្លាយជាដំណាប់ផ្លែឈើបាន គេត្រូវយកវាទៅហាលឲ្យក្រៀមស្ងូត ដែលធ្វើឲ្យបាត់បង់វីតាមីននិងប្រើស្ករច្រើនណាស់។ ដោយសារការទទួលទានអាហារផ្ទុកជាតិស្ករច្រើន ក្នុងអំឡុងរដូវរងា វាងាយឲ្យបាក់តេរីតោងជាប់លើធ្មេញ និងបណ្តាលឲ្យឈឺបាន ហើយក៏ធ្វើឲ្យអ្នកឆាប់ឡើងទម្ងន់ ព្រមទាំងបាត់បង់កម្តៅក្នុងរាងកាយលឿនផងដែរ។ លើសពីនេះ ទោះញ៉ាំដំណាប់ផ្លែឈើក្នុងបរិមាណតិចតួច ( ¼ នៃបរិមាណផ្លែឈើស្រស់ក្នុងមួយថ្ងៃ) ក៏អាចបង្កើនហានិភ័យកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែមបាន ១ %ផងដែរ បើប្រៀបធៀបជាមួយអ្នកមិនទទួលទាន។
បន្ថែមពីនេះ ក្រៅពីក្រុមអាហារទាំង៥ខាងលើ អ្នកក៏គួរចៀសវាងអាហារដូចជា ត្រសក់ ឪឡឹក ឬចាហួយផងដែរ នៅក្នុងអំឡុងអាកាសធាតុចុះត្រជាក់បែបនេះ៕