• 2020-12-21 16:00:00
  • សុខភាព

ចង់ឲ្យកូននិងខ្លួនឯងស្អាត ហើយសុខភាពល្អ អ្នកម៉ាក់កុំមើលរំលងផ្លែឈើ១មុខ​នេះ

  • 2020-12-21 16:00:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ

អ្នក​ម៉ាក់​គ្រប់​គ្នា​ពេល​ពពោះ​ប្រាកដ​ជា​ចង់​ឲ្យ​ខ្លួន​ឯងស្អាត និងចង់ឃើញ​កូន​ខ្លួន​ឯង​កើត​មក​មាន​សុខ​ភាព​ល្អ​ និង​គួរ​ឲ្យ​ស្រលាញ់​ហើយ​។​ មង្ឃុត​ ជា​ផ្លែ​ឈើ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​ជួយ​បង្ការ​ភាព​ស្លេក​ស្លាំង​ ជួយ​ឲ្យ​ឆ្អឹង​ទារក​កាន់​តែ​រឹង​មាំ​ជា​ដើម​ អ៊ីចឹង​ហើយ​អ្នក​ម៉ាក់​មិន​គួរ​មិន​​មើល​រំលង​ផ្លែ​ឈើ​ដែល​ពោរ​ពេញ​ដោយ​អត្ថប្រយោជន៍​នេះ​ទេ​។

បង្ការ​ភាព​ស្លេក​ស្លាំង

ផ្លែ​មង្ឃុត​​ ជួយ​សម្រួល​ដល់​ដំណើរ​ការ​កោសិកា​ឈាម​និង​ការ​ពារ​ភាព​ស្លេក​ស្លាំង​។​ លើស​ពី​នេះ​ទៀត​ វា​ធ្វើ​ឲ្យ​ប្រសើរ​ឡើង​នូវ​លំហូរ​ឈាម​ ដោយ​ជួយ​ពង្រឹង​សរសៃ​ឈាម​ និង​អាច​ការ​ពារ​យើង​បាន​ពី​ជំងឺ​មួយ​ចំនួន​ដូច​ជា​ ស្ទះ​សរសៃ​ឈាម​បេះ​ដូង​ កូឡេស្តេរ៉ុល​ឡើង​ខ្ពស់​ និង​ការ​ឈឺ​ចាប់​ដើម​ទ្រូង​ធ្ងន់ធ្ងរ​។

ជួយ​ការ​ពារ​ស្បែក​របស់​អ្នក​ម៉ាក់

ដោយ​សារ​វា​សម្បូរ​ដោយ​វីតាមីន​ A និង C ហើយ​និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ ការ​ញ៉ាំ​ផ្លែ​មង្ឃុត​ឲ្យ​បាន​ទៀង​ទាត់​ជា​វិធី​មួយ​ដែល​ជួយ​ផ្ដល់​សំណើម​ដល់​ស្បែក​ និង​ការ​ពារ​ស្បែក​ពី​ជំងឺ​ផ្សេង​ៗ​អំឡុង​ពេល​មាន​ផ្ទៃ​ពោះ​។​ លើស​ពី​នេះ​យក​ទឹក​មង្ឃុត​លាប​លើ​ស្បែក​នឹង​ជួយ​ព្យាបាល​ស្បែក​ពី​បញ្ហា​ដូច​ជា​សើ​ស្បែក​និង​កើត​មុន​ជា​ដើម​។​

ជួយ​ការ​ពារ​ប្រព័ន្ធ​ប្រសាទ​របស់​ទារក

វត្តមាន​អាស៊ីត​ហ្វូលីក​ក្នុង​ផ្លែ​មង្ឃុត​ជួយ​ការ​ពារ​ភាព​ពិការ​ និង​ប្រព័ន្ធ​ប្រសាទ​របស់​កុមារ​ និង​ជួយ​ឲ្យ​អ្នក​ម៉ាក់​កំពុង​ពពោះ​មាន​សុខ​ភាព​ល្អ​ទៀត​ផង​។​

​​​ជួយ​ឲ្យ​ឆ្អឹង​ទារក​រឹង​មាំ

មង្ឃុត​សម្បូរ​ដោយ​សារ​ជាតិ​ manganese ដែល​ជួយ​ពង្រឹង​ឆ្អឹង​ និង​ជួយ​បង្កើត​ឆ្អឹង​ខ្ចី​។​ manganese ក៏​ជា​សារ​ធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​យ៉ាង​ល្អ​មួយ​ដែរ​ វា​ជួយ​ឲ្យ​ម្ដាយ​និង​ទារក​ប្រឆាំង​នឹង​កោសិកា​ខូច​ខាត​ពី​រ៉ាឌីកាល់​សេរី​។ ​

​​​ជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាព​ស៊ាំ

វា​ជា​ផ្លែ​ឈើ​ដែល​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​វីតាមីន​ C ដែល​ជួយ​ឲ្យ​អ្នក​ម៉ាក់​កំពុង​ពពោះ​មាន​ប្រព័ន្ធ​ភាព​ស៊ាំ​ល្អ​ កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ការ​ឆ្លង​ជំងឺ​ផ្សេង​ៗ​ដល់​ទារក​។​ វីតាមីន​ C ក៏​ជា​រំញោច​មួយ​ក្នុង​ការ​ផលិត​ collagen ឲ្យ​ស្បែក​ដែរ​ ហើយ​វា​គឺ​ជា​រឿង​សំខាន់​ណាស់​សម្រាប់​ស្ត្រី​។​

​​​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ការ​កើត​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃ​ឈាម​ខួរ​ក្បាល

ផ្លែ​មង្ឃុត​ គឺ​មាន​សារប្រយោជន៍​ណាស់​ក្នុង​ការ​ការពារ​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃ​ឈាម​ក្នុង​ខួរ​ក្បាល​ ឬ​ជំងឺ​រញ្ជួយ​សាច់​ដុំ​ចំពោះ​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃ​ពោះ​។​ ការ​រក​ឃើញ​តាម​រយៈ​ការ​សិក្សា​មួយ​បាន​បង្ហាញ​ថា​ប្រសិទ្ធភាព​នៃ​ cardioprotective ដែល​មាន​ក្នុង​មង្ឃុត​មាន​ទំនាក់​ទំនង​ទៅ​នឹង​ប្រព័ន្ធ​ការពារ​ជាលិកា​ប្រឆាំង​នឹង តក់​ស៊ី​ និង peroxidation ។

​​​​​ជួយ​បំបាត់​អាការៈ​ទល់​លាមក

គ្មាន​អ្វី​ប្លែក​ទេ​ដែល​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃ​ពោះ​មាន​អាការៈ​ទល់​លាមក​។​ តែ​នៅ​ពេល​ញ៉ាំ​មង្ឃុត​ ការ​ទល់​លាមក​នឹង​ត្រូវ​បាន​កាត់​បន្ថយ​ ដោយ​សារ​តែ​ជាតិ​សរសៃ​របស់​វា​ជួយ​ឲ្យ​ពោះ​វៀន​ធ្វើ​ការ​កាន់​តែ​រលូន​ជា​ង​មុន។​

​​​​​ការ​ពារ​ពី​ការ​កើត​ជំងឺ​មហារីក

​​មង្ឃុត​មាន​សារធាតុ​ Xanthones ​ដែល​មាន​ផល​ប្រយោជន៍​ប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺ​មហារីក​។​ វា​ជួយ​ការពារ​ការ​កើន​ឡើង​នៃ​កោសិកា​មហារីក​ចំពោះ​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃ​ពោះ​និង​ទារក​។​ Xanthones ជា​អង់​ទី​អុក​ស៊ីដង់​​ដ៏​មាន​ប្រសិទ្ធ​ភាព​ក្នុង​ការ​ការ​ពារ​​​រាង​កាយ​​ពី​ផល​ប៉ះ​ពាល់​នៃ​រ៉ាឌីកាល់​សេរី​ និង​ជំងឺ​រ៉ាំរ៉ៃ៕

ចុចអាន៖ ហានិភ័យ​​សុខភាព​​​ ​៧យ៉ាង​​​ ស្រីៗ​​មិន​គួរ​មើល​​រំលង​​ដាច់​ខាត

ប្រភព៖ netlife ប្រែសម្រួល៖ ឃួន សូលីកា

មតិយោបល់