- 2019-02-21 07:15:00
- សុខភាព
ប្រយ័ត្នគ្រោះថ្នាក់ បើមុនគាស់គម្របកំប៉ុងអត់ពិនិត្យរឿងទាំងនេះ
- 2019-02-21 07:15:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ប្រយ័ត្នគ្រោះថ្នាក់ បើមុនគាស់គម្របកំប៉ុងអត់ពិនិត្យរឿងទាំងនេះ
ចន្លោះមិនឃើញ
ការទទួលទានភេសជ្ជៈដោយផ្ទាល់ពីមាត់កំប៉ុង គឺជារឿងធម្មតាមួយ ដែលមនុស្សភាគច្រើនតែងតែធ្វើ ជាពិសេសនៅពេលដើរលេងកម្សាន្តនៅខាងក្រៅ ហើយមានមនុស្សតិចណាស់ ដែលប្រើក្រដាស ឬកន្សែងជូតសម្អាតមាត់កំប៉ុង មុនពេលទទួលទាន។
កំប៉ុងទាំងអស់ដែលចេញពីរោងចក្រ សុទ្ធតែត្រូវបានវិចខ្ចប់នៅក្នុងកញ្ចប់ប្លាស្ទិក ដើម្បីការពារពីភាពកខ្វក់ និងធូលីដី មុនពេលចែកចាយទៅទីផ្សារ ឬក្នុងផ្សារទំនើប។ ផ្ទុយទៅវិញ កំប៉ុងដែលចំណាយពេល ២-៣ថ្ងៃ នៅលើធ្នើរនៃផ្សារទំនើប អាចត្រូវធូលីដីមករុំព័ទ្ធ ដូច្នេះការសម្អាតមាត់កំប៉ុងមុនពេលទទួលទាន គឺជាគំនិតដ៏ល្អមួយ។
យ៉ាងណាមិញ មុនពេលអ្នកបើកគម្របកំប៉ុងដើម្បីទទួលទាន អ្នកគួរពិចារណាគន្លឹះខ្លីៗនេះ៖
១. ត្រូវសម្អាតមាត់កំប៉ុងជាមុនសិន ព្រោះអ្នកមិនដឹងច្បាស់ទេថា វាត្រូវបានរក្សាទុកត្រឹមត្រូវ ឬក៏អត់។
២. ប្រសិនបើអ្នកប្រើក្រដាសជូតសម្អាតវា ត្រូវចងចាំថា វាកម្ចាត់តែធូលីប៉ុណ្ណោះ និងមិនសម្លាប់មេរោគឡើយ ប៉ុន្តែយ៉ាងណាក៏ប្រសើរជាងមិនបានសម្អាតសោះតែម្ដងដែរ។
៣. ត្រូវប្រាកដថា កំប៉ុងស្ថិតនៅក្នុងស្ថានភាពល្អ។ វាគួរតែមិនច្រេះ ប៉ោង ឬ ខូចឡើយ។ ប្រសិនបើកំប៉ុងប៉ោង វាអាចជាសញ្ញានៃការឆ្លងមេរោគ ដោយសារតែដំណើរការនៃការសម្លាប់មេរោគមិនត្រឹមត្រូវ។ វាក៏អាចធ្វើឲ្យកំប៉ុងប៉ោងដែរ បើមានស្នាមពៀច ឬ រន្ធតូចនៅក្នុងកំប៉ុង។ ដោយឡែកបើកំប៉ុងខូច ស្រទាប់ខាងក្នុងដែលការពារលោហធាតុ ពីការប៉ះផ្ទាល់ជាមួយសារធាតុរ៉ាវនៅក្នុងកំប៉ុង អាចនឹងបែកប្រេះ។ ក្នុងករណីនេះ លោហធាតុ ត្រូវបានលាយបញ្ចូលគ្នា ជាមួយសារធាតុរាវនៅក្នុងកំប៉ុង ដូច្នេះអ្នកមិនគួរប្រើវាទៀតឡើយ។
ដោយសារតែអ្នកមិនបានដឹងថា កំប៉ុងភេសជ្ជៈដែលអ្នកបម្រុងនឹងទទួលទាន យកមកពីណា ឬរក្សាទុកបានត្រឹមត្រូវឬក៏អត់ អ្នកគួរតែសម្អាតវាចេញ មុនពេលទទួលទាន ជាជាងយកវាមកប៉ះផ្ទាល់ជាមួយមាត់របស់អ្នក ទាំងជាប់ធូលីដី៕