- 2019-09-18 02:10:54
- សុខភាព
ថ្ងៃកាន់បិណ្ឌផង គួរដឹងពីរបៀបរក្សាអាហារក្នុងម៉ាស៊ីនកម្ដៅឬប្រព័ន្ធត្រជាក់
- 2019-09-18 02:10:54
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ថ្ងៃកាន់បិណ្ឌផង គួរដឹងពីរបៀបរក្សាអាហារក្នុងម៉ាស៊ីនកម្ដៅឬប្រព័ន្ធត្រជាក់
ចន្លោះមិនឃើញ
ក្នុងឱកាសពិធីបុណ្យកាន់បិណ្ឌ និងភ្ជុំបិណ្ឌនេះ ក្រសួងសុខាភិបាលបានជូនដំណឹងឲ្យប្រជាពលរដ្ឋប្រុងប្រយ័ត្នពីបញ្ហាសុខភាពបណ្ដាលមកពីការបរិភោគអាហារ និងការរក្សាអាហារដើម្បីកុំឲ្យខូចគុណភាពជាដើម។
ក្រសួងណែនាំឲ្យប្រជាពលរដ្ឋកុំពិសាស្រាដែលបិតគ្មានលក្ខណៈបច្ចេកទេស និងការត្រួតពិនិត្យត្រឹមត្រូវ។ ចំពោះម្ហូបអាហារវិញត្រូវប្រាដកថាមុនទទួលទានបានលាងដៃនឹងសាប៊ូ បន្លែត្រូវលាងនឹងទឹកស្អាត សាច់ត្រូវឆ្អិនល្អ និងទុកដាក់សាច់ឆៅ និងសាច់ឆ្អិនដាច់ពីគ្នា។
មួយវិញទៀតក្រសួងថាមិនត្រូវទុកអាហារលើសពីពីរម៉ោងក្នុងសីតុណ្ហភាពធម្មតា។ ករណីទុកអាហារក្នុងម៉ាស៊ីនកម្ដៅ ឬប្រព័ន្ធត្រជាក់ក្រសួងបញ្ជាក់ថាកុំទុកយូរថ្ងៃ។ ទោះយ៉ាងណាក្រសួងថាបើទុកក្នុងប្រព័ន្ធត្រជាក់ត្រូវទុកដាក់ម្ហូបអាហារក្នុងសីតុណ្ហភាពក្រោម៥អង្សាសេ និងក្នុងម៉ាស៊ីនកម្ដៅត្រូវទុកក្នុងសីតុណ្ហភាពលើសពី៦០អង្សាសេ។
ក្រសួងឲ្យដឹងថារោគសញ្ញាពុលចំណីអាហារមានដូចជាក្អួតចង្អោរ រាករូស រាកមួល ហើយវាអាចបណ្ដាលឲ្យស្លាប់បាន។ ក្រសួងថាព័ត៌មានបន្ថែមអាចទាក់ទងតាមលេខទូរសព្ទ១១៥ បើទោះបីជាគ្មានថវិកាក្នុងទូរសព្ទក៏អាចហៅចេញបានដែរ៕