- 2019-09-04 01:00:00
- សុខភាព
ទង្វើតូចមួយ ដែលធ្វើឲ្យស៊ុតបាត់បង់ទាំងជីវជាតិ ហើយនាំទុក្ខដល់សុខភាពទៀត
- 2019-09-04 01:00:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ទង្វើតូចមួយ ដែលធ្វើឲ្យស៊ុតបាត់បង់ទាំងជីវជាតិ ហើយនាំទុក្ខដល់សុខភាពទៀត
ចន្លោះមិនឃើញ
សម័យកាលកាន់តែជឿនលឿន មេផ្ទះឆ្លាតវៃដែលមិនសូវមានពេលទៅផ្សារច្រើន ចូលចិត្តទិញម្ហូបទុកច្រើនថ្ងៃក្នុងទូទឹកកក។ ជាពិសេសអាហារពេលព្រឹកដូចជា៖ នំប៉័ង បន្លែ ផ្លែឈើ និង ស៊ុត។ ភាគច្រើនស្ត្រីទិញស៊ុតចម្អិន ព្រោះវាមានវីតាមីន ងាយស្រួលមិនចំណាយពេលយូរ តែអ្វីដែលជាបញ្ហានោះអ្នកប្រហែលមិនធ្លាប់ដឹងទេថា ស៊ុតដែលផ្ទុកនៅក្នុងទូទឹកកកយូរនោះល្អ ឬយ៉ាងណា។
យោងតាមការសង្កេតមើលប្រចាំថ្ងៃ ស្ត្រីមេផ្ទះយកស៊ុតទៅលាងទឹកស្អាត រួចដាក់ក្នុងទូទឹកកក ព្រោះតែស៊ុតដែលដាក់ក្នុងកន្លែងត្រជាក់មិនងាយនឹងខូចដូចស៊ុតដែលដាក់នៅខាងក្រៅ។ តែមែនទែនទៅ អ្នកមិនគួរលាងសម្អាតស៊ុតមាន់ ឬស៊ុតទានោះទេ ព្រោះភ្នាសការពារស៊ុតនឹងត្រូវបំផ្លាញដោយសារការលាងសម្អាត ហើយបាក់តេរីងាយនឹងជ្រៀតចូល។
ប្រសិនបើអ្នកមិនអាចញ៉ាំអស់ក្នុងរយៈពេលមួយសប្ដាហ៍ទេ ត្រូវតែប្រាកដថាយកទឹកក្ដៅត្រឹម ២០អង្សាប៉ុណ្ណោះនៅពេលលាងវា។ ប្រភពពីវិបសាយ backyard Poultry បានណែនាំថា យកល្អគ្រាន់តែយកក្រណាត់ស្ងួតមកជូតលាមកមាន់ដែលប្រឡាក់លើស៊ុតទៅបានហើយ។ យ៉ាងណាមិញវិធីដែលមិនចាំបាច់លាងសម្អាតស៊ុតមានដូចជា៖
មានមតិគាំទ្រជាច្រើនថា ស៊ុតរក្សាក្នុងទូទឹកកកបានរហូតដល់ ១០០ថ្ងៃ នៅកម្រិតសីតុណ្ហភាព និងសំណើមត្រឹមត្រូវ តែស៊ុតដែលលាងហើយត្រូវបានគេបង្ហាញថាឲ្យឃើញថាខូចក្នុងរយៈពេល ១ខែឬតិចជាងនេះ។ ដូចនេះបាក់តេរីនឹងជ្រៀតចូល បើសិនជាអ្នកញ៉ាំប្រាកដណាស់ នឹងប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។ បើអ្នកជាមនុស្សដែលប្រយ័ត្នទៅលើការហូបចុក គួរប្រើវិធីបុរាណនេះ ល្អជាងដាក់ក្នុងទូទឹកកក។